Zippel-Zappel Német Nemzetiségi Óvoda | Tájékoztatás a 2020-2021-es nevelési évben a rendkívüli szünet megszüntetése után életbe lépő védelmi intézkedésekről és azok betartásáról
Zippel-Zappel Német Nemzetiségi Óvoda Budaörs,
német, nemzetiségi, óvoda, Budaörsön, német óvoda Budapest, német óvoda Budapest környéke, nemzetiségi óvoda, Zippel-Zappel óvoda Budaörs, idegen nyelv óvodásoknak Budaörs,
20611
post-template-default,single,single-post,postid-20611,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Tájékoztatás a 2020-2021-es nevelési évben a rendkívüli szünet megszüntetése után életbe lépő védelmi intézkedésekről és azok betartásáról

Tájékoztatás a 2020-2021-es nevelési évben a rendkívüli szünet megszüntetése után életbe lépő védelmi intézkedésekről és azok betartásáról

A védelmi helyzetre való tekintettel, kérünk mindenkit az együttműködésre, a szabályok betartására.

  1. Felkészülés az óvoda megnyitására:

Óvodánk fertőtlenítő takarítása a rendkívüli szünet idejében megtörtént, március 8. naptól folyamatos.

  1. Az intézmény látogatása:

Óvodánkat kizárólag egészséges, betegség tüneteit nem mutató gyermek látogathatja. A nevelésben, az óvoda működtetésében csak egészséges dolgozó láthat el feladatot. A szülő köteles az óvodát értesíteni, ha gyermekénél, vagy a családban, koronavírus gyanú vagy igazolt fertőzés fordul elő!

A szülő köteles a házirendet, illetve a védőintézkedésekre kialakított szabályokat betartani és betartatni!

A gyermekek érkezésének, hazavitelének, benntartózkodásának rendje:

Kérjük a szülőket, hogy a járványügyi helyzetre való tekintettel a gyermekeket reggel 9 óráig hozzák be az intézményünkbe!

Kérjük, hogy kerüljék a csoportosulásokat és minél hamarabb hagyják el az intézmény területét, bejáratát!

Amennyiben a gyermek, testhőmérséklete 37,8 fok fölött van, nem jöhet be az óvodába.

A gyermekek fejlődését elősegítő óvodán belüli foglalkozások (fejlesztő foglalkozások, logopédia, preventív testnevelés, gyermektánc) a szokásos módon zajlanak.

A gyermekekre és a gyermeket óvodába hozó/óvodából elvivő felnőttekre vonatkozó szabályok:

Szülők nem jöhetnek be az óvoda épületébe! Szülők számára a maszk használata kötelező!

A gyermekek reggeli beengedése két bejáraton keresztül történik.

• A Kutyás és a Cicás szülőket kérjük, hogy gyermekeiket a csoportszobájukhoz közelebbi, a folyosó végén lévő bejárati ajtóhoz kísérjék. A Macis és a Kacsás csoportba járókat továbbra is a főbejáratnál várjuk.

• A gyermekek átvétele az eddig érvényes szabályoknak megfelelően, testhőmérséklet ellenőrzés és kézfertőtlenítés után történik.

• A bejáratoknál az óvoda dolgozói átveszik önöktől a gyermekeket és a kisebbeket az öltözőszekrényükhöz kísérik, ahol szükség esetén az átöltözésben dajkáink segítenek nekik. A nagyobb gyermekek az önállóságukat erősítve, önállóan öltöznek.

• Igyekszünk a lehető legtöbb időt a szabadban tölteni, így jó idő esetén a gyermekek az udvaron gyülekeznek, illetve játszanak délután.

• Reggel, a már megszokott testhőmérséklet ellenőrzést és kézfertőtlenítést követően csatlakozhatnak gyermekeik az udvaron játszó társaikhoz, délután pedig átöltözve várnak Önökre ugyanott. Kérem, Önöket, hogy az udvaron a „Kérem, itt várjon” táblánál várakozzanak gyermekükre!

• Hűvösebb vagy csapadékos időjárás esetén a gyermekek folyamatos hazaengedésének biztosítására a nagyobb gyermekek részvételével beszólós felelősi rendszert alakítottunk ki. A szülő a „beszólós” felelősnek szól, hogy melyik csoportból, kiért jött.

Kérem, hogy minden esetben tervezzenek az esetleges várakozási idővel és várakozás közben is ügyeljenek a távolságtartásra!

• Gyermekeik alvós és egyéb játékokat, tárgyakat, cumit, stb. ne hozzanak magukkal, mert ezeket a veszélyhelyzet miatt nem tudjuk átvenni!

• Fontos változás, hogy szintén higiéniai okokból a gyermekek ebéd után nem mosnak fogat, csak kiöblítik a szájukat, így újabb intézkedésig nem szükséges, hogy fogkefét és fogkrémet hozzanak.

Étkezésre vonatkozó szabályok

A gyermekek étkeztetése az eddigiek szerint zajlik (a gyermekek a csoportszobákban étkeznek). Az evőeszközök, a tányérok és a poharak fertőtlenítő mosogatását a konyhai dolgozó végzi. Az étkeztetést végző dolgozók vírusölő hatású kézfertőtlenítőt használnak.

Hiányzás esetén az étkezés lemondása elsősorban elektronikus úton, a csepi1@zippel-zappel.hu címre küldött levélben történik.

Végső esetben – amennyiben nincs online hozzáférés – a 20/252-57-56 vagy a 23/420 414 telefonszámokon várjuk a bejelentéseket.

Mindkét esetben kizárólag az előző munkanapon 9:00 óráig beérkezett lemondásokat tudjuk figyelembe venni.

Ugyanilyen módon kérjük jelezni a hiányzást követő visszatérést is!

  1. Teendők beteg gyermek esetén

A betegség (COVID-19 tüneteit, illetve láz, hányás, hasmenés, fejfájás) tüneteit mutató gyermeket haladéktalanul elkülönítjük. Tünet esetén értesítjük a szülőt, aki köteles a lehető legrövidebb időn belül a gyermekéért jönni! A szülővel egyidejűleg értesítjük a megfelelő egészségügyi szervezeteket is. (háziorvos, gyermekorvos, NÉBIH). A gyermek az óvodába kizárólag orvosi igazolással térhet vissza!

Budaörs, 2021. április 13.

László Gáborné

óvodavezető