Zippel-Zappel Német Nemzetiségi Óvoda | Cicás csoport
Zippel-Zappel Német Nemzetiségi Óvoda Budaörs,
német, nemzetiségi, óvoda, Budaörsön, német óvoda Budapest, német óvoda Budapest környéke, nemzetiségi óvoda, Zippel-Zappel óvoda Budaörs, idegen nyelv óvodásoknak Budaörs,
15777
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15777,page-child,parent-pageid-9619,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Cicás csoport

20191003_114034
IVN_8121_350x250
20200121_105946

Ovisaink napi élete

Csoportunk német nemzetiségi nevelést folytató vegyes csoport, ahova kis- és középső csoportos korú gyermekek járnak.

A Cicás csoportos gyermekek számára a legfontosabb, hogy vidáman, biztonságban teljenek napjaik. Ebben nagy támogatóink óvónénijeink, Andi néni, Éva néni és Szandra néni. Új dadus nénink, Andrea néni is sokat játszik, törődik velünk. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy Dalma néni is időről-időre velünk van, ő is aktív résztvevője a csoportunk életének és erősíti a német nyelvi nevelést. Kedvenc időtöltésünk az építés, autózás és vonatozás, a dínókkal és az állatokkal való játszadozás a szőnyegen, a legózás, és babaházazás a galérián, a fantáziadús szerepjátékok (babakonyha, bolt, fodrászat), a rajzolás, színezés, ollóval vagdosás, ragasztás, a mesekönyv nézegetés, kirakózás, a társasjátékozás. De nemcsak a csoportban tudunk játszani, hanem a hatalmas jó felszerelt udvarunkon is mászhatunk, bújhatunk, biciklizhetünk, focizhatunk, mozoghatunk kedvünkre. Nagyon jól érezzük magunkat, ha az óvodán kívülre is kimegyünk sétálni, játszani, kirándulni.

Nagyon szeretjük a meséket, amiket az óvó nénik mondanak, adnak elő, báboznak el nekünk. Emellett nagy kedvenceink a dalos játékok, körjátékok. Egyre ügyesebben naposkodunk, és igyekszünk sokat segíteni, amiben csak tudunk.

A német nyelv és mi

Sokat beszélünk németül, minden nap éneklünk, mondókázunk, játszunk így. Fogékonyak vagyunk a nyelvre, szívesen ismételgetjük, amit az óvó nénik mondanak nekünk, már sok mindent megértünk és egyre gyakrabban megnyilatkozunk mi is németül.

Ezzel ismerkedünk most…

A német nemzetiségi nevelés mellett az éves kiemelt témánk a „levegő” témakör. Célunk a környezettudatos magatartás megalapozása, mélyítése a téma a komplex feldolgozásával. Az év folyamán sokat kísérletezünk, megismerkedünk a levegő tulajdonságaival, légzőszerveink működésével és a tiszta levegő megőrzésének fontosságával.

A másik fő témánk: a szelektív hulladékgyűjtés, a felelős környezettudatos viselkedésünk formálása – a környezetvédelem. Hulladék és szemét közötti különbség megértetését tudatosítását, a szelektív hulladékgyűjtés gyakorlati alkalmazásával valósítjuk meg a mindennapjainkban. Kihangsúlyozzuk az újrahasznosítás fontosságát, és erre többször, igény szerint is lehetőséget is adunk.

A cicás csoport lelkes dolgozói
IVN_8149 2
Szili Istvánné Éva

Óvodapedagógus

_P2A5181 (1)
Szuhányi Andrea

Német nemzetiségi óvodapedagógus

Sandra 23
Alexandra Seibel

Német nemzetiségi Óvodapedagógus

Andi
Horváth Andrea

Dajka