Cicás csoport

DSCN2007

Ovisaink napi élete

Csoportunk német nemzetiségi nevelést folytató vegyes csoport, ahova középső és kiscsoportos korú gyermekek járnak.

A Cicás csoportos gyermekek számára a legfontosabb, hogy vidáman, biztonságban teljenek napjaik. Ebben nagy támogatóink óvónénijeink, Kati néni, Éva néni és Ági néni, de Erika néni, a dadus nénink is sokat foglalkozik, játszik, törődik velünk. Kedvenc játékaink a legózás, építés és autózás a szőnyegen, szerepjátékok (babakonyha, bolt, fodrászat), rajzolás, színezés, mesekönyv nézegetés a galérián, társasjátékok. Nem csak a csoportban tudunk játszani, hanem a hatalmas jó felszerelt udvarunkon is mászhatunk, bújhatunk, biciklizhetünk, focizhatunk, mozoghatunk kedvünkre.

Nagyon szeretjük a meséket, amiket az óvónénik mondanak, adnak elő, báboznak el nekünk. Emellett nagy kedvenceink a dalos játékok, körjátékok. Ügyesen naposkodunk, igyekszünk sokat segíteni, amiben csak tudunk.

 

A német nyelv és mi

Sokat beszélünk németül, minden nap éneklünk, mondókázunk, játszunk így. Fogékonyak vagyunk a nyelvre, szívesen ismételgetjük, amit az óvónénik mondanak nekünk, már sok mindent megértünk és egyre gyakrabban megnyilatkozunk mi is németül.

 

Ezzel ismerkedünk most…

A német nemzetiségi nevelés mellett az éves kiemelt témánk a A VÍZ témakör. Célunk a a környezettudatos magatartás megalapozása, mélyítése a VÍZ téma komplex feldolgozásával. Az ismeretek bővítése tevékenységekbe ágyazottan, az életkori sajátosságok és képességek figyelembe vételével. Ismeretszerzés a víz hasznosításának lehetőségeiről, a takarékos vízfelhasználás szokásainak kialakítása fontosságáról, védelméről, élővilágáról.  Ok- okozati összefüggések megláttatása.

A másik fő témánk a szelektív hulladékgyűjtés: A felelős környezeti viselkedésünk formálása, környezetszennyezés – környezetvédelem. Hulladék és szemét közötti különbség megértése, tudatosítása. A szelektív hulladékgyűjtés gyakorlati alkalmazása a mindennapokban. Újrahasznosítás fontossága.

Óvó nénik a cicás csoportban

Miczák_Katalin
Miczák Katalin
Hamarosan_1-1
Császár Ágnes
Hamarosan_1-1
Szili Istvánné
Éva
Katona Sándorné Erika