Cicás csoport

DSCN2007

Ovisaink napi élete

Csoportunk német nemzetiségi nevelést folytató vegyes csoport, ahova középső és nagycsoportos korú gyermekek járnak.

A Cicás csoportos gyermekek számára a legfontosabb, hogy vidáman, biztonságban teljenek napjaik. Ebben nagy támogatóink óvónénijeink, Kati néni, Anita néni és Dorka néni, de Erika néni, a dadus nénink is sokat foglalkozik, játszik, törődik velünk. Kedvenc játékaink a legozás, építés és autózás a szőnyegen, szerepjátékok (babakonyha, bolt, fodrászat), rajzolás, színezés, mesekönyv nézegetés a galérián, társasjátékok. Nem csak a csoportban tudunk játszani, hanem a hatalmas jó felszerelt udvarunkon is mászhatunk, bújhatunk, biciklizhetünk, focizhatunk, mozoghatunk kedvünkre.

Nagyon szeretjük a meséket, amiket az óvónénik mondanak, adnak elő, báboznak el nekünk. Emellett nagy kedvenceink a dalos játékok, körjátékok. Ügyesen naposkodunk, igyekszünk sokat segíteni, amiben csak tudunk.

 

Programjaink

Sokszor megyünk sétálni, szervezünk tapasztalatszerző kirándulásokat, élménydús programokat, gyakran a kedves szülőkkel együtt. Rendszeresen járunk a  Budakeszi Vadasparkba, kedvenceink az ott élő macik, Móric és Vackor.

 

A német nyelv és mi

Sokat beszélünk németül, minden nap éneklünk, mondókázunk, játszunk így. Fogékonyak vagyunk a nyelvre, szívesen ismételgetjük, amit az óvónénik mondanak nekünk, már sok mindent megértünk és egyre gyakrabban megnyilatkozunk mi is németül.

 

Ezzel ismerkedünk most…

Ebben az évben kiemelt témánk a magyarországi német nemzetség tradícióinak, hagyományainak felelevenítése, nagyon sok izgalmas és érdekes régi, de számunkra új dologgal találkozunk. Ezen belül sokat foglalkozunk a népi játékokkal, megismerjük és kipróbáljuk, hogy nagyszüleink és dédnagyszüleink mivel foglalták el magukat, amikor olyan kicsik voltak. mint most mi.

 

Óvó nénik a cicás csoportban

Miczák_Katalin
Miczák Katalin
Hamarosan_1-1
Császár Ágnes
Hamarosan_1-1
Szili Istvánné
Éva
Katona Sándorné Erika