Zippel-Zappel Német Nemzetiségi Óvoda | Cicás csoport
Zippel-Zappel Német Nemzetiségi Óvoda Budaörs,
német, nemzetiségi, óvoda, Budaörsön, német óvoda Budapest, német óvoda Budapest környéke, nemzetiségi óvoda, Zippel-Zappel óvoda Budaörs, idegen nyelv óvodásoknak Budaörs,
15777
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15777,page-child,parent-pageid-9619,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Cicás csoport

20191003_114034
IVN_8121_350x250
20200121_105946

Ovisaink napi élete

Csoportunk német nemzetiségi nevelést folytató vegyes csoport, ahova középső és nagycsoportos korú gyermekek járnak.

A Cicás csoportos gyermekek számára a legfontosabb, hogy vidáman, biztonságban teljenek napjaik. Ebben nagy támogatóink óvónénijeink, Éva néni, Ági néni és Emese néni, de Erika néni, a dadus nénink is sokat foglalkozik, játszik, törődik velünk. Kedvenc játékaink a legózás, építés és autózás a szőnyegen, szerepjátékok (babakonyha, bolt, fodrászat), rajzolás, színezés, mesekönyv nézegetés a galérián, társasjátékok. Nem csak a csoportban tudunk játszani, hanem a hatalmas jó felszerelt udvarunkon is mászhatunk, bújhatunk, biciklizhetünk, focizhatunk, mozoghatunk kedvünkre.

Nagyon szeretjük a meséket, amiket az óvó nénik mondanak, adnak elő, báboznak el nekünk. Emellett nagy kedvenceink a dalos játékok, körjátékok. Ügyesen naposkodunk, igyekszünk sokat segíteni, amiben csak tudunk.

A német nyelv és mi

Sokat beszélünk németül, minden nap éneklünk, mondókázunk, játszunk így. Fogékonyak vagyunk a nyelvre, szívesen ismételgetjük, amit az óvó nénik mondanak nekünk, már sok mindent megértünk és egyre gyakrabban megnyilatkozunk mi is németül.

Ezzel ismerkedünk most…

A német nemzetiségi nevelés mellett az éves kiemelt témánk a A Föld témakör. Célunk a a környezettudatos magatartás megalapozása, mélyítése a FÖLD téma komplex feldolgozásával. Az ismeretek bővítése tevékenységekbe ágyazottan, az életkori sajátosságok és képességek figyelembe vételével. Ismeretszerzés a föld védelméről, élővilágáról.  Ok- okozati összefüggések megláttatása.

A másik fő témánk a szelektív hulladékgyűjtés: A felelős környezeti viselkedésünk formálása, környezetszennyezés – környezetvédelem. Hulladék és szemét közötti különbség megértése, tudatosítása. A szelektív hulladékgyűjtés gyakorlati alkalmazása a mindennapokban. Újrahasznosítás fontossága.

A cicás csoport lelkes dolgozói
IVN_8149 2
Szili Istvánné Éva

Óvodapedagógus

IVN_8157
Császár Ágnes

Német nemzetiségi óvodapedagógus

IVN_8178
Suba Erika

Dajka

Dimény_Emese_pedag_assz
Dimény Emese

Pedagógiai asszisztens