Zippel-Zappel Német Nemzetiségi Óvoda | Kacsás csoport
Zippel-Zappel Német Nemzetiségi Óvoda Budaörs,
német, nemzetiségi, óvoda, Budaörsön, német óvoda Budapest, német óvoda Budapest környéke, nemzetiségi óvoda, Zippel-Zappel óvoda Budaörs, idegen nyelv óvodásoknak Budaörs,
15781
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15781,page-child,parent-pageid-9619,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Kacsás csoport

Duckling, simple color icon. Children's rubber toy. Bird. Vector illustration.

Ovisaink napi élete

Csoportunk vegyes életkorú “kiskacsái” így élik mindennapjainkat: -“Egészségünk kincs, vigyázni kell rá!” Célunk az egészséges életmódra való igény megalapozása, a helyes szemléletmód kialakítása. Friss zöldséget, gyümölcsöt fogyasztunk minden nap.

Kicsik, középsősök és nagyok jó barátok, ha kell segédkezet nyújtanak egymásnak. Mivel mi, óvónők szeretünk játszani a gyermekeinkkel, aktív részeseivé válunk a játékoknak. Tartalmas játékaikban játszótársként fogadnak el minket.

 

A természet megismerése játékosan

Sokat tornázunk, játszunk a szabadban, és gyakran járjuk a környéket kincsek után kutatva. Odafigyelünk a környezetünk rendjére, kertet művelünk, zöldséget, gyümölcsöt termesztünk és gondozzuk a virágokat.

 

A német nyelv és mi

A német nyelv megszerettetése is fontos számunkra, ezért ösztönző tanulási környezetet hozunk létre, játékhelyszíneket rendezünk be, ahol németül beszélünk. A foglalkozásokon és napközbeni tevékenységeken, német nyelven mondókázunk és énekelünk.

 

Ezzel ismerkedünk most…

A 2020/2021-as nevelési évben a Kacsás csoport kiemelt témája a „víz” megjelenése és megjelentetése az óvodai környezettudatos nevelésben. Célunk gyermekeink ismereteinek bővítése, a víz szerepének megláttatása életünkben. A víz használatára, fontosságára hívjuk fel a gyerekek figyelmét kísérletek formájában is. Megvizsgáljuk a Földet, mint bolygót, felfedezzük annak természetes vizeit, azok élővilágát. A vízre, mint kincsre szeretnénk felhívni a gyerekek figyelmét és kialakítani bennük a környezettudatos magatartást.

A kacsás csoport lelkes dolgozói

Kata 23
Cselényi-Nagy Kata

Óvodapedagógus

Bogi 23
Badacsonyi Boglárka

Német nemzetiségi óvodapedagógus

Márti 23
Takács Márta

Német nemzetiségi óvodapedagógus

Erika 23.JPG
Katona Sándorné Erika

Dajka