Zippel-Zappel Német Nemzetiségi Óvoda | Kutyás csoport
Zippel-Zappel Német Nemzetiségi Óvoda Budaörs,
német, nemzetiségi, óvoda, Budaörsön, német óvoda Budapest, német óvoda Budapest környéke, nemzetiségi óvoda, Zippel-Zappel óvoda Budaörs, idegen nyelv óvodásoknak Budaörs,
15773
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15773,page-child,parent-pageid-9619,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
image005
image003
image001

Ovisaink napi élete

A kutyás csoport csupaszív csapat, az ide járó gyerekek, a velük foglalkozó óvodapedagógusok és dajka közös mottója “CSAK AZ SZÁMÍT, AMIT EGYMÁSÉRT TESZÜNK!”.

A gyerekekben első naptól azt erősítjük, hogy magukra és egymásra odafigyelve tudunk a legjobban együtt játszani. A felmerülő konfliktusokat mindig közösen beszéljük meg – így fejlesztve a gyerekek empátiáját, önálló problémamegoldó képességét. Közösen alakítjuk a csoport szabályait, szokásait és nagyon fontosnak tartjuk, hogy mindenki szót kapjon ebben a folyamatban. A csoportra jellemző az elfogadó, befogadó légkör, a fantáziadús szerepjátékok. A napjaink vidáman, harmonikusan telnek, sok időt szánunk a szabad játékra és a csoportot érintő ügyek megvitatására.

A hét folyamán minden területen kínálunk új élményeket – dalokat, verseket, meséket, mozgásos és kognitív készségeket fejlesztő játékokat. Folyamatosan figyeljük a minket körülvevő világot, a természet változásait és megünnepeljük a számunkra fontos ünnepnapokat. Szívesen táncolunk, tornázunk és nagyokat fogócskázunk az udvaron. A gyerekek kézügyességére, érdeklődésére építve izgalmas új rajz- és kézműves technikákat próbálunk ki a csoportban. Célunk elsősorban a gyerekek alkotó kedvének felkeltése,vizuális készségeik fejlesztése, ezért sablonok használata helyett mindenkit egyéni kísérletezésre, valódi alkotásra ösztönzünk.

A német nyelv és mi

Játékosan ismertetjük meg a gyerekeket a német nyelvvel – célunk, hogy megkedveljék azt, megértsék és bátran használják a nap folyamán változatos helyzetekben hallott kifejezéseket. A „kiskutyák” nagyon szeretik a német a dalokat, veseket, meséket, mondókákat – ezeket gyakran már a szüleik is kívülről fújják. Minhárom óvodapedagógusunk folyékonyan beszél németül, dajkánk pedig ismeri és használja a fontos kifejezéseket, ami külön biztonságérzést ad azoknak a gyerekeknek, akik szívesebben kommunikálnak velünk németül.

Ezzel ismerkedünk most…

A 2020-21-es óvodai évben csoportunk kiemelt témája a levegő mint elem és annak védelme. Az év folyamán sokat kísérletezünk, megismerkedünk a levegő tulajdonságaival, légzőszerveink működésével és a tiszta levegő megőrzésének fontosságával. Hogy a gyerekekhez közelebb hozzuk ezt a nagy léptékű témát első sorban a fenntartható közlekedési módszerek megismerését tűztük ki idén célunknak.

 

A kutyás csoport lelkes dolgozói
32705625_1789560497771561_8295443046883917824_n
Haag Csilla

Német nemzetiségi óvodapedagógus

Hédi 23
Szücs-Winkler Hedvig

Német nemzetiségi óvodapedagógus

Dalma 23
Balogh Dalma

Pedagógiai asszisztens

IMG_1001
Csikós Mónika

Dajka