Zippel-Zappel Német Nemzetiségi Óvoda | Macis csoport
Zippel-Zappel Német Nemzetiségi Óvoda Budaörs,
német, nemzetiségi, óvoda, Budaörsön, német óvoda Budapest, német óvoda Budapest környéke, nemzetiségi óvoda, Zippel-Zappel óvoda Budaörs, idegen nyelv óvodásoknak Budaörs,
15785
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15785,page-child,parent-pageid-9619,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Macis csoport

IVN_8082

Ovisaink napi élete

A Macis csoportba járó gyermekekkel szeretettel, odaadással, és szakértelemmel foglalkoznak a német nemzetiségi óvodapedagógusok és dajkák. Így nem csak jó barátokként, hanem mint egy nagy család töltjük együtt mindennapjainkat.

Mindennapjaink változatosan, sok élménnyel telnek. Ismerkedünk környezetünkkel, tapasztalatokat gyűjtünk a világból igazi óvodás módon. Nagy hangsúlyt fektetünk az önálló döntéshozásra, az önálló gondolkodásra, probléma megoldásra,  napirendünket és a csoport programjait is ennek megfelelően szervezzük.

A macisok érzelmi sokféleségről tanúskodnak, hiszen a játékostól kezdve kedves, borús, táncos, sírós, vidám, barátkozó, kiegyensúlyozott, haragos, hisztis, halk, nevetős, hangosig minden érzelemmel találkozunk, mert a gyerekek tiszta szívvel élik meg az érzéseiket.

Nevelő munkánk hatékonyságát a szülők segítsége, megértése, elfogadása teszi eredményesebbé. Amit ezúton is köszönünk nekik!

 

Szeretünk mozogni!

A gyerekek számára a csoportszoba, a tornaterem és az udvar biztosítja a mindennapi testedzés, mozgásfejlesztés megvalósulását, az egészséges életmód kialakítása, megőrzése érdekében. Nagy hangsúlyt fektetünk a gondozási és munkajellegű feladatok elvégzésére is, így a gyermekek önállóan képesek magukat és környezetük ellátni, amelyhez nagy kedvvel állnak hozzá.

 

A német nyelv és mi

Az egyéni sajátosságokat figyelembe véve sokoldalúan fejlesztjük gyermekeinket különböző játékokon keresztül, magyar és német nyelven egyaránt. A napi német nyelvű játékok, mondókázások, mesék, beszélgetések során kedves lett számunkra a nyelv zeneisége, szépsége. A gyerekek beszédértése ez által napról napra folyamatosan fejlődik.

 

Ezzel ismerkedünk most…

Éves  kiemelt témánk a környezeti nevelés keretein belül a négy őselem feldolgozása. A 2018/2019. – es nevelési évben a tűz témakörével foglalkozunk behatóbban. A jövőben tervezzük, hogy látogatást teszünk a Budaörsi önkéntes tűzoltóságra

A nemzetiségi hagyomány ápolás, az egész nevelési évünket meghatározza melyet igyekszünk a gyermeki szinten átörökíteni a következő generáció számára.  Idén több alkalommal látogatást teszünk budaörsi Bleyer Jakab Heimatmuseumba.

Óvó nénik a macis csoportban

_P2A5109
Bajdik-Ruppel Irén
IMG_1312
Farkasné Bánkuti Kata
_P2A5241
Kanyó-Milávecz Anna
IMG_0991
Végh Árpádné
Ircsi