Macis csoport

DSC_1339

Ovisaink napi élete

A Macis csoportba járó kismackókkal szeretettel, odaadással, és szakértelemmel foglalkoznak az óvodapedagógusok és dajkák. Így nem csak jó barátokként, hanem mint egy nagy család töltjük együtt mindennapjainkat.

Mindennapjaink változatosan, sok élménnyel telnek. Ismerkedünk környezetünkkel, tapasztalatokat gyűjtünk a világból igazi óvodás módon. Nagy hangsúlyt fektetünk az önálló döntéshozásra, napirendünket és a csoport programjait is ennek megfelelően szervezzük.

A macisok érzelmi sokféleségről tanúskodnak, hiszen a játékostól kezdve kedves, borús, táncos, sírós, vidám, barátkozó, kiegyensúlyozott, haragos, hisztis, halk, nevetős, hangosig minden érzelemmel találkozunk, mert a gyerekek tiszta szívvel élik meg az érzéseiket.

Nevelő munkánk hatékonyságát a szülők segítsége, megértése, elfogadása teszi eredményesebbé.

 

Szeretünk mozogni!

A gyerekek számára a csoportszoba, a tornaterem és az udvar biztosítja a mindennapi testedzés, mozgásfejlesztés megvalósulását, az egészséges életmód kialakítása, megőrzése érdekében. Nagy hangsúlyt fektetünk a gondozási és munkajellegű feladatok elvégzésére is, így a gyermekek önállóan képesek magukat és környezetük ellátni, amelyhez nagy kedvvel állnak hozzá.

 

A német nyelv és mi

Az egyéni sajátosságokat figyelembe véve sokoldalúan fejlesztjük gyermekeinket különböző játékokon keresztül, magyar és német nyelven egyaránt. A napi német nyelvű játékok, mondókázások, mesék, beszélgetések során kedves lett számunkra a nyelv zeneisége, szépsége. A gyerekek beszédértése ez által napról napra fejlődik.

 

Ezzel ismerkedünk most…

Éves programunk a hagyomány ápolás, azon belül az öltözködés, melyet igyekszünk a gyermekekhez közelebb vinni. Ellátogatunk varrónőhöz, megtekintjük a budaörsi, illetve a szomszédban lévő Heimatmuseumokat.

 

Óvó nénik a macis csoportban

_P2A5109
Bajdik-Ruppel Irén
DSC_1356
Halász Ágnes
Hittmanné_Nácsa_Erika_macis
Hittmanné Nácsa Erika