Zippel-Zappel Német Nemzetiségi Óvoda | Macis csoport
Zippel-Zappel Német Nemzetiségi Óvoda Budaörs,
német, nemzetiségi, óvoda, Budaörsön, német óvoda Budapest, német óvoda Budapest környéke, nemzetiségi óvoda, Zippel-Zappel óvoda Budaörs, idegen nyelv óvodásoknak Budaörs,
15785
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15785,page-child,parent-pageid-9619,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Macis csoport

91893121_2986085471441755_8738251585236238336_n(1)
bear-clipart-baby-shower-469250-4600442
91725783_2344709325829873_1923835080170536960_n

Ovisaink napi élete

Nagyon fontos számunkra, hogy a Macis csoportba járó gyermekeknek szeretetteljes, elfogadó, harmonikus légkört biztosítsunk. Hiszünk abban, hogy mindez elengedhetetlen a kiegyensúlyozott testi-lelki-szellemi fejlődéshez. Német nemzetiségi óvodapedagógusaink a dajkával együtt ezen dolgoznak nap mint nap.

A szükséges kereteket, és ezáltal biztonságot nyújtó napirendet rugalmasan alakítjuk a gyermekek aktuális igényeihez és lelki állapotához. A gyermekek lételeme a játék, ezért mindent megteszünk annak érdekében, hogy a megfelelő idő, hely és eszközök a macisok rendelkezésére álljanak. A játékon és egyéb tevékenységeken keresztül törekszünk mindenkinél a gyermeki fantázia, kreativitás, illetve az önálló gondolkodás, döntéshozás és problémamegoldás kibontakoztatására.

 

Szeretünk mozogni!

A gyerekek számára a csoportszoba, a tornaterem és az udvar biztosítja a mindennapi testedzés, mozgásfejlesztés megvalósulását, az egészséges életmód kialakítása, megőrzése érdekében. Nagy hangsúlyt fektetünk a gondozási és munka jellegű feladatok elvégzésére is, így a gyermekek önállóan képesek magukat és környezetük ellátni, amelyhez nagy kedvvel állnak hozzá.

 

A Macis csoport és a zene

Napjainkat áthatja az éneklés és a közös muzsikálás. A csoport zenedoboza csodás hangszereket rejt, melyeket a macisokkal együtt szívesen használunk szabad játék alatt és a mindennapi tevékenységek során is. A gyermekek nagyon szeretnek énekelni, mondókázni, zenélni, így próbálunk mindig új, különleges hangszereket megmutatni és kipróbálni a csoporttal.

 

A német nyelv és mi

A gyerekek az egész nap folyamán életszerű helyzetekben találkoznak a német nyelvvel, ezáltal a beszédértésük folyamatosan fejlődik. Óvodáskorban különösen fogékonyak az idegen nyelvre, ezt kihasználva az életkori sajátosságaiknak megfelelően mozgásos, ritmikus mondókákkal, dalokkal, mesével és egyéb nyelvi játékokkal gondoskodunk a jó hangulatú nyelvi fejlesztésről.

 

Ezzel ismerkedünk most…

Óvodánkban nagy hangsúlyt fektetünk a környezeti nevelésre, játékos tapasztalatszerzéssel támogatjuk a gyerekeket a világ megismerésében. A négy óvodai csoport minden évben egy kiemelt témával foglalkozik, mely most a négy őselem (tűz, víz, föld, levegő) feldolgozása. A 2021/2022-es nevelési évben a Macis csoport tevékenységei a víz elem köré csoportosulnak.

Az év folyamán a víz felhasználási lehetőségeiről, hiányáról, az életünkben betöltött fontos szerepéről és a környezetszennyezésről is fogunk beszélni, hogy a gyermekek minél jobban megismerhessék és megértsék az őket körülvevő világot.

A járványhelyzet sok kihívás elé állít mindannyiunkat, gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Ezúton is nagyon köszönjük minden szülőnek, hogy megértéssel, gördülékeny kommunikációval segítik a munkánkat.

A macis csoport lelkes dolgozói

Fanni
Tóth Fanni

Német nemzetiségi óvodapedagógus

Kata macis 23
Farkasné Bánkuti Kata

Német nemzetiségi óvodapedagógus

Zsófi 23
Haris Zsófia Katalin

Német nemzetiségi óvodapedagógus

IMG_0991
Végh Árpádné
Irén

Dajka