Zippel-Zappel Német Nemzetiségi Óvoda | Információk az óvoda zárvatartás idejére
Zippel-Zappel Német Nemzetiségi Óvoda Budaörs,
német, nemzetiségi, óvoda, Budaörsön, német óvoda Budapest, német óvoda Budapest környéke, nemzetiségi óvoda, Zippel-Zappel óvoda Budaörs, idegen nyelv óvodásoknak Budaörs,
19649
page-template-default,page,page-id-19649,page-child,parent-pageid-15348,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Információk az óvoda zárvatartás idejére

Tájékoztatás a nyári óvodai életről

A budaörsi óvodák újra nyitásával kapcsolatosan szeretnénk Önökkel információkat megosztani, valamint tájékoztatást adni a nyári óvodai rendről, mely minden budaörsi óvodára egyöntetűen vonatkozik.

 

A fertőzésveszély nem múlt el. Mindannyiunk (gyermekek, családok, óvodai dolgozók) egészségének védelme érdekében kérjük, hogy csak azokat a gyermekeket hozzák óvodába, ahol mindkét szülő dolgozik és gyermekük felügyeletét más módon nem tudják megoldani!

 

 • Az óvoda folyamatos fertőtlenítő takarításáról, valamint a személyi higiénés szabályok betartásáról, betartatásáról gondoskodunk.
 • Reggel szülői kísérettel (kézfertőtlenítés, lázmérés, cipők fertőtlenítése után) jöhetnek be a gyermekek az óvodába. Hazamenetelkor a szülők az udvaron vagy a terasz előtt vehetik át gyermekeiket. Otthoni játékot nem lehet behozni az intézménybe, továbbá a gyermek ne hozzon magával cumit és egyéb alváshoz használt tárgyakat! Étel, ital, kulcs, játék stb. nem lehet a szekrényben.
 • Érkezést követően öltözzenek át váltóruhába a gyermekek!
 • A gyermekekkel foglalkozó pedagógusok és a nevelőmunkát segítő munkatársaink maszkot viselnek az épületen belül. (a gyermekek érkezésekor, távozásakor és az étkeztetések alkalmával)
 • A jelenlegi helyzetben nem kötelező az óvodai ellátás igénybevétele, a távolmaradást (a szülő írásbeli jelzése alapján) igazoltnak tekintjük.
 • Június 2.-től óvodánk nyári napirend szerint működik. A nyári időszakban a gyermekek létszámától függően összevont csoportokban kerül megszervezésre a napirend.
 • Az óvodás gyermekek elsődleges tevékenysége a játék, a nyári időszakban elsősorban a szabadtéri játékokat preferáljuk.
 • Kérünk minden családot, hogy a mellékelt igényfelmérő lapot töltsék ki (nyári óvodai ellátás igénylése június, július és augusztus hónapokra) és adják le, vagy elektronikusan küldjék meg óvodatitkárunk részére!
 • Óvodánk kéthetes nyári zárásának időpontja: július 13-július 24-ig. Nyitás július 27. hétfő. A zárás ideje alatt indokolt esetben, írásbeli kérelem benyújtása mellett a Budaörsi Vackor Óvodában tudunk ügyeletet biztosítani.

 

 • A 2020-21-es nevelési évre vonatkozó „Nyilatkozat az óvodai gyermekétkeztetés igénybevételéhez” dokumentumot (mindenkinek kötelező) kitöltés után adják le, vagy elektronikus úton küldjék meg óvodatitkárunknak!

A csatolt dokumentumok leadási határideje: 2020. június 15.

 

IGÉNYFELMÉRÉS nyári ellátásról

NYILATKOZAT étkezési kedvezmény igényléséhez

 

Köszönettel:

 

Budaörs, 2020. május 29.

Speciális intézkedések az Óvodát látogatók számára

Tisztelt Szülők!

 

A 215/2020. (V.20.) Kormányrendelet 1.§ alapján intézményünk újra megnyitja kapuit. Az óvodába járás szándékát kérem mindenki előző munkanap 9 óráig jelezze az intézmény felé a központi email (csepi1@zippel-zappel.hu) címünkön. Mindennap szigorú jelentési kötelezettségünk van ezért az ettől eltérő igényeket nem tudjuk figyelembe venni.

 

Tájékoztatom Önöket, hogy az Önök döntése az, hogy jön a gyermek óvodába, vagy otthon marad továbbra is. A hiányzásokat igazoltnak tekintjük.

 

Mielőtt döntésüket meghoznák, kérem a következő szempontokat vegyék figyelembe:

 1. A két legfertőzöttebb megye egyikében vagyunk, ahol a fertőzésveszély továbbra is kockázati tényező.
 2. A gyermek, csak egészségesen jöhet az intézménybe.
 3. A gyermekek, mint általában minden vírusfertőzés alkalmával, akár tünetmentes hordozók is lehetnek, így át tudják adni a vírust egymásnak.
 4. A gyermek bármikor hazaviheti a vírust, amit esetleg beteg, időskorú hozzátartozóknak továbbadhat.

 

Mivel a járványveszély még nem szűnt meg, ezért intézményvezetőként szükségét éreztem néhány speciális intézkedés bevezetését.
Ezek értelmében kérem Önöket:

 • Óvodába érkezéskor és egyelőre az épület főbejáratát vegyék igénybe.
 • Az előtérbe belépők lázát minden reggel megméri egy arra kijelölt kolléga. Belépés csak a lázmérőzés után lehetséges.
 • A bejáratnál elhelyezett fertőtlenítős lábtörlőt és a kézfertőtlenítőt minden esetben vegyék igénybe.
 • Az intézmény területén, a felnőttek részére kötelező az orrot és a szájat elfedő maszk, illetve kendő viselése.
 • Érkezéskor és távozáskor a lehető legrövidebb időt töltsék az intézményben.
 • A fertőzések terjedésének minimálisra csökkentése érdekében kérem Önöket, hogy a járványveszély ideje alatt a gyermek öltözőszekrényében maximum 2 váltás tiszta ruha és a váltócipő legyen. Az óvodában használt ruhát minden nap vigyék haza és azt cseréljék tisztára.
 • A járványveszély ideje alatt a gyermek ne hozzon magával cumit és egyéb alvást segítő tárgyat. Étel, ital, kulacs, játék, stb. nem lehet a szekrényekben.

 

Az intézmény területén az ott dolgozók fokozottan figyelnek a higiéniai előírásokra.
Ennek megfelelően a használt eszközöket és játékokat (beleértve az udvari játékokat is), kilincseket, villanykapcsolókat, fogantyúkat és a mellékhelyiségeket 2 óránként fertőtlenítik.
Az étkezések alkalmával az ételek kiosztásakor kötelezően viselik az arcmaszkot.

 

Az elmúlt 10 hétben minimális lehetőségünk volt a társas érintkezésekre. Ez minden ember számára rendkívül nehéz, de a gyerekeknek különösen fontos ebben az életkorban szocializációjuk elősegítésére. Ennek érdekében az újra nyitást követő időszakban óvodapedagógusaink a tevékenységek tervezésekor elsősorban a társas érintkezés, közösséghez tartozás, szocializáció támogatására fókuszálnak. Fejlesztőpedagógus folytatja megkezdett munkáját, így mikro csoportos tevékenységek júniusban még folytatódnak.

 

Megértésüket és együttműködésüket előre is köszönöm!

 

Budaörs, 2020. 05. 24.

László Gáborné

Óvodavezető

Működési rend visszaállítása

Tisztelt Szülők!

 

A 215/2020. (V. 20.) Korm. rendelet 1. § értelmében 2020. május 25-étől a Budaörs területén működő bölcsődék és óvodák a veszélyhelyzet előtti szokásos rendben működnek tovább.

Kérjük Önöket, hogy ha gyermeküket május 25-étől (hétfő) szeretnék bölcsődébe, vagy óvodába küldeni, ezt a szándékukat kizárólag emailben (csepi1@zippel-zappel.hu) jelezzék az intézmény felé legkésőbb 2020. május 22. (péntek) 9 óráig, mert a bölcsődék és az óvodák csak ebben az esetben tudják a gyermekek számára hétfőtől az étkezést biztosítani.

Május 25-ét követően, amennyiben gyermeküket bölcsődébe, vagy óvodába kívánják vinni, azt előző munkanap 9 óráig jelezzék az intézmény felé.

 

Budaörs Város Önkormányzata

Így beszélgess a gyerekkel a koronavírusról!

A nehéz témák kicsikkel való feldolgozásának specialistája, Shona Innes foglalkoztatófüzetet írt a témában. Állandó illusztrátora, Agócs Írisz pedig rajzot is küldött az online elérhető kötetecskéhez, melyet ide kattintva lehet letölteni.

Az utóbbi hetek felfordulása, a járványhelyzet és a kijárás korlátozása a gyerekeket is érinti, hiszen az ő mindennapjaik is megváltoztak. Mivel a saját és szeretteik védelme érdekében bizonyos szabályokat is be kell tartaniuk, nem kímélhetjük meg teljesen a kicsiket attól, hogy beszélgettünk velük a vírusról. Arról, hogy ezt egészen pontosan hogyan tegyük, Shona Innes, a rázós témákra specializálódott gyermekpszichológus nyújt segítséget. Az ausztrál szakember részben magyarul is megjelent könyvsorozata többek közt az internet, a barátság, halál, a válás vagy a szorongás témáit járja körül óvodások és kisiskolások számára is könnyen érthető és feldolgozható módon.

 

forrás: fidelio.hu

Logopédiai szolgálat

Óvoda pszichológusi szolgálat

Kedves Szülők!

Az óvodákat érintő járványügyi helyzet miatt Budaörs Város óvodapszichológusi ellátása a következőképpen alakul át.

Az oktatási-nevelési intézményben történő hospitálás, szülői konzultációk, egyéni esetvezetések és vizsgálatok tekintetében a személyes találkozások határozatlan ideig szünetelnek.

Ez a megváltozott, rendkívüli időszak mindannyiunk számára sok kihívást rejt magában, ami kérdéseket és kételyeket vethet fel az otthoni lét, a távmunka és gyereknevelés összeegyeztetése, a napirend kialakítása, a helyzettel kapcsolatos szorongás kezelésének kapcsán.

Szeretnénk felajánlani az online konzultáció lehetőségét minden szülőnek, aki úgy érzi segítségre, tanácsra lenne szüksége, vagy csak egyszerűen szeretne beszélgetni valakivel ebben a nehéz időszakban.

A napokban tervezünk létrehozni egy facebook profilt Budaörsi Óvodák 10 néven, ahol érdekes és hasznos cikkeket osztunk meg, valamint a budaörsi óvodákban járó gyerekek szülei tudnak egymással és velünk konzultálni.

Keressen bizalommal, hétfőtől péntekig 9 – 14 óra között

Kis Judit

+3620/ 447-1313

budaorspszi@gmail.com

Hevesi Judit

06- 30-474-8470

hevesi.pszi@gmail.com

Wittinghoff  Tamás polgármester közleménye:

Kedves Budaörsi Szülők!

 

Szeretném tájékoztatni Önöket, hogy önkormányzatunk milyen intézkedéseket tesz a jelenlegi járványveszély-helyzet idejére.

 

1.     1.     Óvodák, bölcsődék
A Budaörs területén elhelyezkedő intézményekben az óvodai és bölcsődei ellátás hétfőtől, március 16-tól további intézkedésig átmenetileg szünetel. A rendkívüli szünet időtartama alatt a gyerekek nem látogathatják az intézményt.

 

Azoknak az önkormányzati fenntartású intézményekbe járó gyerekeknek a számára, akiket a szüleik semmiképpen nem tudnak elhelyezni máshova, 2020. március 17-éig, keddig a Budaörsi Vackor Óvodában biztosítunk ügyeletet
2040 Budaörs, Szabadság út 136.
Tel: 06-23/420-163
www.vackorovoda.hu

 

2020. március 18-ától nem lesz óvodai ügyelet!

 

A bölcsődés gyermekek esetében 2020. március 20-áig, péntekig biztosítjuk a gyermekfelügyeletet a
Pitypang Bölcsőde és Gyermekközpontban.
2040 Budaörs, Dózsa György u. 17/A.
Tel: 06-23/415 402.
https://bolcsode-budaors.hu/pitypang-bolcsode/

 

2020. március 23-ától nem lesz bölcsődei gyermekfelügyelet!

 

1.  2.     Gyermekétkeztetés
Azoknak a gyerekeknek (beleértve az iskolásokat is), akiknek az otthoni déli étkeztetését a szülők nem tudják megoldani, az önkormányzat előre csomagolt ebéd étkezési csomagot biztosít. A rászorultak felmérését elkezdtük.

 

Kérem, hogy vigyázzunk magunkra és egymásra, segítsük azokat, akik arra rászorulnak. Biztos vagyok benne, hogy együtt, közösen megbirkózunk az előttünk álló nehézségekkel.

 

Polgármesterként munkatársaimmal és az önkormányzati képviselőkkel együtt azon leszünk, hogy ehhez minden segítséget megadjunk.

Köszönöm a megértésüket, és kérem együttműködésüket!

Budaörs, 2020. március 16.

 

Wittinghoff Tamás
polgármester

Kedves Szülők!

 

A Kormány 45/2020 (III.14.) Korm. rendelete alapján fenntartónk – Budaörs Város Önkormányzata – úgy döntött, hogy a budaörsi óvodák 2020. március 16. napjától további értesítésig zárva tartanak. A Budaörsi Vackor Óvodában azon gyermekek számára, akik szülei semmiképpen nem tudják elhelyezésüket megoldani, korlátozott számban ügyeletet tudunk biztosítani.

 

Kérjük, hogy ügyeleti igényüket 2020. március 15-én 10:00 óráig jelezzék e-mailben a csepi1@zippel-zappel.hu, miczakkatalin@gmail.com, katalinrevyne@gmail.com email címeken.

 

Továbbá, kérjük jelezzék, ha gyermekük diétás étrend szerint étkezik.

 

A gyermekek személyes dolgainak hazavitelére az óvoda 2020.03.16-án reggel 6 órától este 18 óráig lehetőséget biztosít.

 

 

Budaörs, 2020. 03.14.

 

László Gáborné

intézményvezető