Zippel-Zappel Német Nemzetiségi Óvoda | Óvodánkról
Zippel-Zappel Német Nemzetiségi Óvoda Budaörs,
német, nemzetiségi, óvoda, Budaörsön, német óvoda Budapest, német óvoda Budapest környéke, nemzetiségi óvoda, Zippel-Zappel óvoda Budaörs, idegen nyelv óvodásoknak Budaörs,
15983
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15983,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Óvodánkról

Óvodánkról

Óvodánk 1978-ban épült a város lakótelepi övezetében, a kertes házak határán. 2007 tavaszán nyerte el mai, az intézményben folyó nemzetiségi nevelést hangsúlyozó Zippel-Zappel Német Nemzetiségi Óvoda elnevezést.

Az intézmény négy óvodai csoporttal, tágas játszókerttel és tornaszobával rendelkezik.

A csoportszobák barátságos, otthonos légköre várja a gyermekeket. A gyermekcsoportok életkori összetétele a mindenkori igényeket kívánja kielégíteni, így előfordulhat az osztatlan, osztott és részben osztott életkorú közösség.

A csoportok napirendjét a gyermekek életkorához igazítva, a rugalmasságot és fokozatosságot követve alakítjuk. A rugalmas napirenddel igyekszünk megnövelni a játék és a gyermekek által szabadon választott, más mozgásos tevékenységek idejét, ezzel biztosítjuk az eltérő ütemben fejlődő gyermekek részére a megfelelő teret és időt.

A már kialakult óvodai hagyományok, rendezvények a közösségi és a családi együttműködést erősítik. (Termésköszöntő, Márton nap, Farsang, Német Nemzetiségi Hét, Játszó délelőttök, évenkénti váltásban a Majális és a, Nyúlcipő – Családi futónap).

Német nemzetiségi nevelés

Óvodánk felvállalta a német nemzetiségi kétnyelvű nevelést, így a magyar és német nyelv fejlesztése mellett a német kisebbség még élő szokásainak, hagyományainak ápolását, kultúrájának, nyelvének megismerését.

Célunk elsősorban nem a „nyelvtudás” kialakítása, hanem a személyiség fejlesztése kétnyelvű környezetben, az érdeklődés felkeltése a nyelv iránt, a pozitív érzelmi viszony kialakítása, a csoport tevékeny, alkotó együttműködése. Céljaink és feladataink megvalósítását igyekszünk a komplexitáson keresztül a játékosság elvére építve elérni.

Céljaink

Nevelésünkben hangsúlyt fektetünk a gyermekek harmonikus személyiségfejlesztésére, az élményekre, tapasztalatokra alapuló tevékenységeken, játékokon keresztül történő, egyéni fejlődési ütemet figyelembe vevő nevelésre, ismeretnyújtásra, továbbá a testi és lelki egészség megőrzésére, az egészséges életvitel alakítására, mozgáskészség fejlődésének elősegítésére.

Programjaink

A már kialakult óvodai hagyományok, rendezvények a közösségi és a családi együttműködést erősítik. A Termésköszöntő, Márton nap, Farsang, Német Nemzetiségi Hét, Játszó délelőttök, évenkénti váltásban a Majális és a Nyúlcipő – Családi futónap mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyerekek, szüleik és az óvoda munkatársai ne csak a mindennapokban találkozzanak, hanem a közös programok, élvények kapcsán még szorosabb kapcsolat jöhessen létre.

Alapítványunk

A Budaörsi „Cseperedő” Óvodás Gyermekekért Alapítvány 1995-ben jött létre többek között azzal a céllal, hogy elősegítse a német nyelv fejlesztését, a német hagyományok őrzését, a néptánc foglalkozások támogatását, az óvodakert parkosítását, az udvari játékok bővítését és a gyermekek egészséges életmódra nevelésének elősegítését. Az alapítvány az óvoda nevelőtestületével és a szülői közösséggel karöltve kívánja céljait megvalósítani. Az alapítvány támogatásával több célt tudunk kitűzni és elérni, növelve ezáltal a gyermekek lehetőségeit.

A szervezet működéséhez és a támogatáshoz szükséges anyagi eszközök forrásai:

  • szülői hozzájárulások
  • a felajánlott SzJA 1 %-ok,
  • cégek, vállalkozások befizetései,
  • pályázatokon elnyert összegek.

Az alapítvány adatai:

Budaörsi „Cseperedő” Óvodás Gyermekekért Alapítvány

címe: 2040 Budaörs, Lévai u. 36.

Bírósági bejegyzésének kelte: Budapest, 1995. október 16.

Közhasznúvá válásának ideje: 1998. június 5.

Adószáma: 18669639-1-13

Bankszámlaszáma: UniCredit Bank 10918001-00000036-60510005

Kuratóriumának elnöke: Császár Gézáné német nemzetiségi óvodapedagógus.

Letölthető dokumentumok
Házirend
Letöltés
Nevelési Program
Letöltés
SZMSZ
Letöltés
Közzétételi lista
Önértékelési program
Letöltés
Letöltés

Az óvoda munkatársai

László_Gáborné_Mónika
László Gáborné Mónika

óvodavezető

_P2A5109
Ruppel Irén

óvodavezető-helyettes

Sandra 23
Alexandra Seibel

anyanyelvi fejlesztő

Orsi
Schäffer Orsolya

fejlesztő pedagógus

60719425_1268037413320897_6552446645588459520_n
Nagy Istvánné Ildikó

dajka

Pető Ágnes

óvodatitkár

Hamarosan_1-1
Petőháziné Dallos Emőke

dajka

Attila 23
Győri Attila

karbantartó